DEZAVANTAJELE LAPTELUI PRAF

  • laptele praf este în principal obţinut din laptele de vacă (există şi alte formule, obţinute din soia), şi având proteine specifice acestei specii
  • este îmbogăţit cu vitamine şi minerale, incercandu-se imitarea laptelui matern, dar absorbţia acestora este slabă; riscul de rahitism şi anemie este mai mare decât la copiii alăptaţi
  • nu conţine particule vii: enzime, hormoni, anticorpi
  • nu protejează împotriva infecţiilor şi nici a altor boli
  • creste riscul alergiilor şi astmului (cel mai frecvent, alergie la proteina laptelui de vacă, manifestată prin diaree cronică, scădere în greutate, dezvoltare deficitară fizica şi psihică)
  • creste riscul obezităţii, diabetului, bolilor cardio-vasculare la adult
  • copiii alimentaţi cu lapte praf au mai frecvent colici
  • are aceeaşi compoziţie la toate mesele, pe tot parcurlul unei mese
  • nu satisface setea bebeluşului, sugarii alimentaţi cu lapte praf necesitând suplimentare cu apă
  • este costisitor, necesitând nu doar cumpărarea laptelui praf, ci şi a biberoanelor şi a altor produse necesare preparării, curăţării şi transportului
  • se consumă timp preparandu-l
  • folosirea tetinelor nu asigură dezvoltarea optimă a musculaturii gurii şi obrajilor, putând duce la apariţia problemelor ortodontice şi de vorbire
  • se poate contamina în timpul preparării cu microorganisme, şi în timpul fabricaţiei cu microelemente dăunătoare (aluminiu, iod)
  • nu aduce niciun beneficiu mamei
  • nu contribuie la creşterea afecţiunii mama-copil, la dezvoltarea instinctelor materne
  • conţine factori bifidus, cu rol în protejarea sistemului digestiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>